Am ajuns la cea de a 3-a si ultima parte a seriei de posturi despre productia in tipografie. Asa cum va puteti inchipui, dupa cele povestite in cele doua posturi aneterioare despre productia in tipografie, nu mai sunt foarte multe de spus.

In functie de tipul produsului se fac pe rand finisajele necesare, intr-o ordine bine stabilita, cu timpii necesari fiecarei operatiuni in parte si oamenii si utilajele necesare. Impachetarea sau ambalarea se face conform cererii clientului, iar daca acesta nu are preferinte in general, impachetarea se face in pachete cu catitati egale, infunctie de dimensiunile si greutatea produsului finit. Ca si standard al oricarei tipografii organizate, pachetele sunt etichetate, iar pe etichete se gasesc date referitoare la produs, client si nu in ultimul rand cine a pregatit respectivul pachet. Transportul poate fi asigurat de tipografie, in cazuri speciale chiar si contra-cost.

Ca sa fim realisti si sa nu ocolim evenimentele neplacute, nu intotdeauna clientul este multumit de munca noastra. Pot aparea erori umane si o diversitate destul de mare de factori care fac ca lucrarile tipografice executate sa nu concorde in totalitate cu cerintele clientului… dar asta va fi o alta serie de posturi pe care o pregatim in detaliu, ca sa stiti ce si cum sa preveniti si sa ocoliti.

 

________________________________________________tipografie: productie 3